Pregătiri contra terorismului într-o stațiune din vestul țării! Ce se întâmplă?

296

La sfârşitul acestei luni, în Staţiunea Băile Herculane, cei mai buni specialişti români în contra-terorismul privat vor susţine un stagiu de pregătire de trei zile (28 iunie – 1 iulie) pentru bodyguarzi. Stagiul este organizat de Filiala Viena a Academiei Naţionale Bodyguard.

,,Close-protection” şi ,,Counter terrorism” sunt cele două specialităţi oferite „din partea casei” de instructorul coordonator Ovidiu Olariu şi instructorul Cristian Anheliuc.

Ovidiu Olariu, sucevean, a fost cooptat de una dintre cele mai mari organizaţii private de pregătire antitero şi protecţie VIP-uri din lume, International Security Academy Israel – ISA  (Academia de Securitate Internaţională Israel), făcând parte dintr-un lot de instructori, printre care foşti membri ai trupelor speciale ale poliţiei şi ai armatei israeliene sau gărzi de corp ai unor demnitari din Israel. În 2013-2014, Ovidiu Olariu împreună cu mai mulţi colegi de la ISA, a lucrat în Nigeria, unde, alături de alţi şase instructori, a antrenat forţele armate şi poliţieneşti din acea ţară, în pregătirea antitero, în lupta lor contra grupărilor teroriste din acea ţară, cea mai cunoscută fiind „Boko Haram”.

Cristian Anheliuc, zis Micuțu’, a fost gardă de corp pentru Michael Schumacher, la Monza, în 2005, și echipa Juventus Torino. În prezent, Micuțu’ este luptător în cușcă și arbitru de skandenberg.

Lor li se adaugă un veteran al contra-terorismului: prof. Univ. dr. Tiberiu Tănase, istoric și colonel (în rezervă) în cadrul Serviciului Român de Informații, formator și manager de securitate, cu activități de cercetare desfășurate și la Institutul Național de Studii de Intelligence, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul“.

La Băile Herculane va fi prezent și comisar șef Mihai Daniel Saulea, fost instructor de autoapărare la Școala de Subofițeri de la Câmpina, fost comandant al trupelor SAS Prahova.

Stagiile de pregătire se dovedesc a fi foarte utile atunci cînd îţi cauţi un loc de muncă, iar în contextul amenințării teroriste din ultima vreme, în Europa, astfel de stagii sunt recomandate.

sursă: argument-cs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ