Povestea stâlpilor din Dumbrăvița se termină cu bine | FOTO-VIDEO

313

După interminabile discuții contradictorii poveste lărgirii străzii ce străbate de la nord la sud comuna Dumbrăvița se pare că se apropie de un final. Deși toată lumea era de acord că lărgirea străzii principale din localitate este o necesitate cele trei entități implicate în proiect au avut păreri diferite ce au dus la multe luni (sau poate chiar ani?) de întârzierea lucrării. Cuiul lui Pepelea în acest caz a fost un șir de stâlpi ce susțin rețeua de alimentare a troleibuzului M14.

Luni, Consiliul Judetean Timis a predat si amplasamentul noului constructor, firma Strabag, care va incepe lucrul si pe segmentul 1 al soselei ce asigura conexiunea intre Timisoara si Autostrada Vestului prin Dumbravița si Giarmata.

Reprezentantii Primariei Timisoara au iscalit pentru incredintarea stalpilor, iar marți se va trece la inventarierea tuturor elementelor instalației de transport în comun care vor fi preluate de către firma de construcții. Pe lângă membrii Unității de Implementare a Proiectului din cadrul CJ Timiș și ai constructorului SC Strabag SRL, la predarea de amplasament au fost invitați să participe reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, Primăriei Dumbrăvița, STPT, Protelco S.A.,Transelectrica, RDS-RCS, MApN, IPJ Timiș, Delgaz Grid SA, e-distribuție, MADR-ANIF și Aqua Dumbrăvița.

„Mă bucur că am convins Primăria Timișoara că nu e în interesul lor să blocheze acest proiect, care e făcut pentru timișoreni, timișeni și dumbrăvițeni. Marți, la ora 12.00, așa cum s-a convenit cu constructorul și cu reprezentanții Consiliului Județean, să vina toți cei implicați pe teren și să inventarieze fiecare element al instalației de troleibuz ce trebuie predat constructorului. Sper să nu fie nici o problemă… Constructorul începe organizarea de șantier de acum. Va începe dinspre Kaufland cu săpături în vederea relocarii primilor stâlpi”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Președintele crede că până la sfarșitul anului pe mai multe segmente de drum se va circula pe patru benzi din Timișoara către autostradă. Mai speră ca nu se vor pierde banii europeni pentru acest proiect moștenit de la vechea administrație a județului, împreună cu vechiul antreprenot ce s-a dovedit lipsit de capacitatea de a finaliza proiectul.

„Ne concentrăm ca, până la finele anului, să terminăm acest proiect pe patru benzi între Timișoara și Autostradă. Desigur contractul durează șase luni, dar aceste elemente, largirea la patru benzi și partea de sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete, relocare de utilități, toate aceste chestiuni vrem să le facem până la finalul acestui an ca să atragem toți banii europeni, toate cheltuielile eligibile. Partea din proiect care e neeligibilă o vom realiza în timpul rămas de la 1 ianuarie până la expirarea contractului de executie. Avem un constructor care a dovedit pe tronsonul doi că poate să își respecte angajamentele la timp și la calitatea solicitată.

Sunt convins că vom avea același ritm al lucrarilor și pe tronsonul de la Dumbravița și vom putea vedea la fiecare sfârșit de săptămână progrese vizibile și să dăm în folosință din acest drum, astfel încât până la finalul anului, chiar dacă pe anumite tronsoane, să putem circula neîngrădit pe patru benzi între Timișoara și Autostrada”, a explicat, plin de optimism, Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Cat priveste felul in care se va circula prin comuna pe perioada santierului, prweședintele CJT spune că a solicitat Primăriei Dumbravița sa asigure trasee alternative pentru localnici și pentru cei aflați în tranzit.

„Pe anumite secțiuni se va circula cu dificultate. Am solicitat Primăriei Dumbravița să ofere trasee alternative pe straduțe lăturalnice, să fie minim disconfort pentru cetățenii din localitate și pentru cei care tranzitează”, a mai adăugat Alin Nica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.