Poşta Română actualizează, de la 1 martie, unele tarife

88

Poşta Română a anunţat, vineri, actualizarea unor tarife, precizând că aceasta înseamnă atât creşterea unor tarife, cât şi reducerea altora! Iată ce se va întâmpla de la 1 martie.

Colete poştale interne, cu greutate până la 10 kg (inclusiv):
– tariful fix/trimitere se va majora de la 1,20 lei/trimitere la 4,30 lei/trimitere, în timp ce tariful pe fiecare kilogram sau fracţie de kilogram se va diminua de la 1,20 lei/kg la 0,50 lei/kg;
– se va modifica structura tarifară a trimiterilor retur, având ca obiect colete poştale cu greutate pana la 10 kg (inclusiv), prin introducerea, pe lângă tariful pe fiecare kilogram sau fracţie de kilogram de 0,50 lei, a unui tarif fix/trimitere de 1,50 lei/trimitere.

Trimiteri internaţionale de corespondenţă neprioritară/prioritară, cu greutate până la 2 kg (inclusiv):
– s-a eliminat tarifarea diferenţiată pentru Europa/Restul lumii, în cazul trimiterilor prioritare.

Trimiteri internaţionale de imprimate internaţionale neprioritare/prioritare cu greutate până la 2 kg (inclusiv):
– s-a eliminat tarifarea diferenţiată pentru Europa/Restul lumii, în cazul trimiterilor prioritare;
– tarifele practicate pentru trimiterile internaţionale de imprimate neprioritare/prioritare cu greutate până la 2 kg (inclusiv) vor fi la acelaşi nivel cu cele aferente trimiterilor de corespondenţă internaţională neprioritară/prioritară cu greutate până la 2 kg (inclusiv).

„Operatorii de pe piaţa serviciilor poştale şi de curierat, precum şi alte companii din sfera serviciilor, inclusiv a celor financiare, iau astfel de decizii în mod curent şi acestea sunt decizii de business. Poşta Română nu operează nicio modificare tarifară care să nu respecte reglementările legale în vigoare şi principiile stabilite de ANCOM. Poşta Română doreşte să atragă clienţi, astfel că o majorare de tarife este făcută doar dacă este absolut necesară şi pe deplin justificată de raţiuni economice”, au anunţat reprezentanţii instituţiei, care au adăugat că „majorările, acolo unde ele există, au survenit în condiţiile în care aceste tarife nu au suportat niciun fel de modificare în ultimii 12 ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ