Polițiști-infractori și borfași la Vama Naidăș! Inculpații din Poliția de Frontieră au sărit la bătaie, în Tribunalul Caraș-Severin! – VIDEO

1131

Lucrurile au luat-o cu totul razna la frontiera cu Serbia, acolo unde uniformele de oameni ai legii au ajuns să fie îmbrăcate de tot felul de interlopi, de golani și infractori cu pedigree. Practic, securitatea graniței a devenit responsabilitatea unor adevărate grupuri infracționale organizate!

Banii se întorc cu lopata la Vama Naidăș, activitatea infracțională dovedită de instanțele de judecată și descrisă în rechizitoriile procurorilor fiind desprinsă parcă din filmele americane. Totul e posibil după ce, în ultimii ani, statul român a trimis la frontiera cu Serbia adevărați infractori ce au statutul de polițiști de frontieră sau de vameși. Procurorii Direcției Generale Anticorupție au făcut spectacol când au ridicat elicoptere și autocare întregi de oameni ai legii corupți, dar fenomenul nu s-a oprit niciodată. Așa cum rețin procurorii, în Vama Naidăș a continuat contrabanda cu tutun sârbesc făcută cu microbuzul și chiar cu tirul. Și nu de oricine, ci chiar de către polițiștii de frontieră și vameșii de aici. Într-un dosar de corupție în care sunt judecate astfel de fapte apar numele polițiștilor de frontieră Ion Daniel Toc și Rija Grigoraș Tămaș, dar și al lucrătorului vamal Laurian Crecană. Toți trei s-au aflat ieri în sala de judecată de la Tribunalul Caraș-Severin. La ieșire, oamenii legii și-au arătat adevărata față! Gesturi golănești, violente și de intimidare, limbaj suburban și calomnios, toate pe holul instanței, în fața jandarmilor care asigură liniștea și ordinea și în fața camerelor de supraveghere. Fără niciun fel de jenă, de frică de răspundere, ci cu un tupeu golănesc.

Ieșit primul din sala de judecată, vameșul Laurian Crecană a venit glonț către jurnaliști, încercând să-i lovească pe doi dintre ei, iar celui de-al treilea i-a adresat cuvinte jignitoare. Doar intervenția promptă a jandarmilor a oprit loviturile acestuia, totul limitându-se la îmbrâncirea jurnaliștilor. Ion Daniel Toc s-a limitat doar la cuvinte jignitoare și calomnioase adresate jurnaliștilor: „Marș, bulangiule! Poponarule!”, a strigat polițistul de frontieră pe holurile Tribunalului Caraș-Severin.

Și mai scandalos este altceva. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara tolerează astfel de manifestări și nu e deloc interesat să constate dacă polițistul Toc și vameșul Crecană au șters pe jos cu uniforma și reputația de om al legii. Purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara, inspectorul Petru Nicola, a îndrumat sec spre depunerea unei sesizări, că doar nu e nimeni în măsură din Poliția de Frontieră să comenteze comportamentul celor doi polițiști inculpați!

 

Sursa: Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.