Poliția Locală Timișoara, acuzată că aplică legea discreționar! Cine e nemulțumit nu are decât să conteste în instanță

219

Poliția Locală Timișoara ține să sublinieze faptul că nu aplică legea discreționar în ceea ce îi privește pe conducătorii auto și pe bicicliștii care pătrund în zone în care sunt instalate indicatoare care le restricționează accesul, cum este zona pietonală din centrul municipiului, așa cum a fost acuzată de presă și de unii cetățeni.

Poliția locală spune că, potrivit Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, art. 111, se interzice circulația participanților la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul. Fapta, care face parte din clasa I de sancțiuni, este sancționată cu 2-3 pct amenda si 2 puncte penalizare la permis.

La biciclete, conform aceluiași act normativ, art. 161, se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația „Accesul interzis bicicletelor”, faptă sancționată cu 6-8 puncte amendă, făcând parte din clasa a III-a de sancțiuni.

”În concluzie, nu Poliția Locală stabilește cuantumul sancțiunilor, ci doar aplică legislația în vigoare. De altfel, există posibilitatea ca persoanele care contestă legitimitatea proceselor de constatare a contravențiilor întocmite de polițiștii locali să o facă în fața instanței de judecată”, se arată încomunicatul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ