Poliţia Animalelor a salvat 41 de pisici! Erau ţinute de ani de zile la limita supravieţuirii

245

Poliţia Animalelor anunţă, duminică, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că a salvat cele 41 de pisici care îşi duceau zilele înghesuite în întuneric, într-un spaţiu de opt metri pătraţi, unde unele apucaseră şi 15 ani de beznă. Când au văzut lumina pentru prima dată, pisicile s-au înghesuit una peste cealaltă. Cele mai multe erau atât de slabe încât se aflau la un pas de moarte, spun inspectorii.

Inspectorii Poliţiei Animalelor arată că în cuptorul din bucătăria respectivă dormeau cinci pisici, în congelator erau alte trei, iar pe bufet alte 15, care se căţărau una peste cealaltă.

Acţiunea de salvare a durat câteva zile, arată Poliţia Animalelor. Multe dintre ele nu au putut fi transportate fiindcă au devenit deosebit de agresive. Diagnosticul, după recuperare, a fost acelaşi pentru tot lotul: niciun animal nu era castrat. Toate aveau plăgi cutanate, infecţii şi erau subnutrite.

Acţiunea a început după ce, la începutul lunii martie, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a primit o sesizare privind situaţia din apartamentul aflat în sectorul 6 al Capitalei. Proprietarii pisicilor au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment.

sursa: medifax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ