Poliștii au început munca în stagiul din Antalya

85

Fotbaliștii timișoreni au efectuat prima ședință de pregătire  în cantonamentul din Antalya. Cazați la un hotel de 5 stele, elevii lui Florin Marin au în cadrul resortului toate condițiile de pregătire.

ACS Poli este de joi seara în Turcia, acolo unde și-au mutat cartierul general până în data de 2 februarie. Alb-violeții și-au ales o locație de 5 stele din regiunea sudică Antalya pentru acest stagiu de pregătire. Este vorba de stabilimentul Titanic din localitatea Lara.

Aici antrenorul Florin Marin are la dispoziție toate condițiile necesare, începând cu patru terenuri de antrenament și terminând cu sală de forță, bazin de înot. În plus, există o mică arenă special concepută pentru meciurile amicale între echipele cantonate aici. În această perioadă, pe malul Mării Mediterane temperaturile se învârt între 7-17 grade Celsius.

Amenințați cu FIFA de Kirschtein

Din Turcia poliștii au aflat că un fost coleg va face o plângere către FIFA privind modul în care a fost tratat de club. Pus pe liber în această iarnă, portarul Sascha Kirschtein s-a plâns în presa germană cu privire la problemele avute la Timișoara. Într-un interviu acordat site-ului 11freunde.de, acesta  îi sfătuiește pe toți fotbaliștii să evite contractele în România. angajamentului semnat în vara trecută.

„Nu ştiam aproape nimic despre România, a fost o mică aventură pentru mine, deoarece nici un german nu mai jucase aici, în prima ligă. Oraşul Timişoara mi-a plăcut foarte mult, este o zonă liniştită, unde te simţi bine. Nivelul din România este între ligile a doua şi a treia din Germania.

Plăţile au fost întârziate la sfârşitul verii. Până în noiembrie a fost cât de cât bine, pentru că măcar primeam banii cu întârziere. Apoi, din decembrie, banii nu au mai venit deloc, eu încă aştept ultimele două salarii.

În urmă cu două săptămâni am vorbit cu directorul sportiv (n.r. – Daniel Stanciu) şi am fost ameninţat. Mi-a spus să semnez un nou contract, cu un salariu mult mai mic, deoarece ei au dat bani mulţi pe mine. Am de gând să fac o plângere la FIFA! Am fost trimis la echipa a doua, unde aş câştiga 1.500 de euro brut, un salariu derizoriu chiar şi pentru un fotbalist profesionist din România. Directorul sportiv mi-a spus că voi reveni la prima echipă atunci când voi semna un nou contract. Dacă aş avea 20 de ani, probabil că aş face compromisuri. Totuşi, eu sunt trecut de 30 de ani şi am o familie, pe care trebuie să o întreţin”, a declarat Kirschtein.

ACS Poli a mai fost amenintata in aceasta iarna cu o plangere la FIFA de catre un alt fotbalist indezirabil, bulgarul Sarmov.

LĂSAȚI UN MESAJ