Vin vaccinurile necesare imunizării bebeluşilor, în judeţul Timiş, care lipsesc de câteva luni. Ce anunţ a făcut Ministerul Sănătăţii

89

Ministerul Sănătăţii a venit, în sfârşit, cu veşti bune pentru mămicile din judeţul Timiş, şi nu numai, care au ajuns în situaţii disperate. Asta după ce vaccinul hexavalent, care protejează copiii de şase boli grave, nu se găsea în cabinetele medicilor de familie, de câteva luni bune. Unele mămici din Timiş au fost dispuse chiar să meargă în Ungaria pentru a cumpăra vaccinul cu bani din propriul buzunar.

Ieri, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare. Distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, astfel că 107.300 de doze vor ajunge la direcţiile de sănătate publică din întreaga ţară, printre care şi DSP Timiş, pentru a fi distribuite cabinetelor medicale. Până la sfârşitul anului, producătorul trebuie să mai pună la dispoziţia ministerului un număr de 500.000 de doze de vaccin.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor. Acest vaccin îi protejează pe copii de difterie, tetanos, tuse convulsivă, haemophilus, hepatita B şi poliomielită. Ministerul Sănătății transmite că „disfunționalitățile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilității producătorului de a produce şi livra acest produs în timp util, în această situaţie aflându-se mai multe state, atât la nivel european cât şi mondial”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ