Poli nu schimbă liderul, 0-1 la Botoșani

88

Fotbaliștii timișoreni nu au avut forță să schimbe liderul surpriză al Ligii I. ACS Poli a cedat la limită, scor 0-1, în deplasarea cu FC Botoșani.

Trupa condusă de Ionuț Popa rămâne cu șase puncte după primele cinci runde ale campionatului. Violeții au cedat în prologul etapei, 0-1 în fața formației care conduce surprinzătr Liga I în acest debut de sezon. Violeții s-au zbătut să obțină măcar un punct din nord-estul Moldovei dar lipsa ideilor în atac și lejeritatea la finalizare au privat-o de un rezultat pozitiv. De partea cealaltă, Botoșaniul a fost pragmatică: cu trei șuturi pe spațiul porții a marcat o dată.

Elevii lui Ionuț Popa au început curajos duelul de la Botoșani. Violeții au pus presiune pe adversar și și-au arătat colții cu fiecare oportunitate. Mailata a avut prima șansă de a deschide scorul însă cei care au marcat au fost moldovenii. Fulop a finalizat elegant la colțul lung o centrare în careul lui Curileac. Instistența oaspeților a obligat-o pe FC Botoșani să joace prudent astfel că până la pauză, deși jocul a avut ritm, mingea nu s-a mai apropiat de vreuna dintre cele două porți.

Aspectul jocului s-a păstrat și în repriza a doua, cu Poli preluând inițiativa și căutând lovitura care să o readucă în meci. Cu o construcție lentă și fără soluții de a desface apărarea adversă, Poli și-a creat două mari ocazii în 45 de minute. În minutul 58 Mailat a avut golul de 1-1 în vârful piciorului dar șutul l-a trădat, deși îl mai avea în față doar pe portarul advers. Când mai erau cinci minute Poli și-a jucat ultima carte, Ciucur a înălțat zmeul din colțul careului mic.  A fost ultima ocazie a jocului si tabela s-a oprit la 1-0.

ACS Poli: Curileac – Crețu, Cânu, Melinte, Țigănașu – Artean (72 – Soljic), Vașvari – Munteanu (78 – Ciucur), Croitoru, Mailat – Bud (64 – Bianconi).

Pentru Poli săptămâna nu s-a încheiat pentru că vineri seara, pe Dan Păltinișanu, sosește campioana FC Viitorul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ