Poli învinge pe Știința, Ripi nu poate bloca promovarea Dunării

155

Etapă fără surprize în Liga a 2-a pentru teamurile timișorene. ASU Politehnica și-a confirmat statutul de favorită pe Știința, în timp ce Ripensia nu a avut forța să strice petrecerea de promovare a liderului din Călărași.

Una caldă și alta rece în runda cu numărul 34 din eșalonul secund la fotbal. Evoluând acasă în fața vecinei Sportul Snagov, ASU Politehnica și-a valorificat avantajul și a câștigat la limită, scor 1-0, un meci pe care l-a jucat aproape în întregime cu un om în plus pe teren. Ripensia a avut o deplasare imposibilă la Călărași, unde s-a înclinat cu 1-3 asigurându-i Dunării punctele de care avea nevoie pentru promovare.

Politehnica s-a impus grație golului marcat la ultima fază a primei reprize. Proaspătul dinamovist Deian Sorescu a trimis imparabil la vinclu din 18 metri, reușita sa având să fie singura a unei confruntări tensionate și cu mulți nervi. Ilfovenii au evoluat din minutul 15 în inferioritate numerică, Ferfelea fiind eliminat pentru o lovitură cu cotul.

Violeții adună 51 de puncte și sunt pe locul 6 în urma acestui succes dar așteaptă și o depunctare și o amendă din partea FRF-ului după episodul ”Șiria”, caz în care vor coborî în clasament. Runda viitoare Poli merge la Miroslava, echipă ce își joacă ultima șansă de a rămâne în Liga a II-a.

ASU: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera, Scutaru, Taub (57 – Giuricici) – Krausz, Coadă (68 – Poparadu), Ghinescu – Sorescu, Plămadă (85 – Lazea), Nicolae.

Ripensia a rezistat o repriză în fața liderului; după pauză Dunărea s-a dezlănțuit și a marcat golurile cu care și-a asigurat matematic promovarea în Liga I. Călin Toma a deschis scorul în minutul 30 pentru Ripi, dar apoi defensiva timișorenilor a cedat la asalturile călărășenilor. Munteanu a egalat în minutul 47, iar timișoreanul Dobrosavlevici a adus Dunărea în avantaj peste alte șase minute. Tabela a închis-o Pană, cu șapte minute înaintea finalului și a dat startul petrecerii pentru echipa lui Dan Alexa.

Ripensia: Rădulescu – Popa, Bocşan, M. Toma (90 – Hecsko), C. Toma – Stoi (90 -Bobină), Tudor – Mediop, Ungureanu, Golda (75 – Cluci) – Dumiter.

Cu 39 de puncte Ripensia coboară pe locul 13, iar runda viitoare va adună fără niciun efort trei puncte la masa verde pentru partida cu Olimpia Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ