Poli începe sezonul (ne)pregătită

110

ACS Poli începe un nou sezon al Ligii I de fotbal cu obiective mai îndrăznețe. Al treilea sezon consecutiv o prinde pe gruparea timișoreană nepregătită: la nivel de echipă și la nivel de club. Sâmbătă debutează la Chiajna în noul campionat.

La puțin mai mult de o lună de la încheierea ediției anterioare a Ligii I, Poli pornește din nou la drum. Sâmbătă începe campionatul cu o deplasare dificilă pentru bănățeni, la Chiajna contra Concordiei. Alb-violeții pornesc dintr-o poziție mult mai favorabilă decât în urmă cu un an: nu mai există penalizarea de -14 și lotul este unul adecvat Ligii I. Ca atare și obiectivele poliștilor sunt mai îndrăznețe și vizează clasarea în primele 10.

Pe hârtie totul arată promițător, în realitatea lucrurile nu stau chiar așa. Cu 10 jucători noi în lot, Poli a pierdut marele său atu – omogenitatea și coeziunea. În visteria clubului încă bate vântul în așteptarea unor soluții de a primi finanțare de la Primărie.

”Îmi pare rău că nu am avut mai mult timp la dispoziție să pregătim echipa. Aș fi vrut 6-7 săptămâni așa cum au avut alte echipe. Probabil suntem la 50-60% ca nivel de pregătire. Avem un lot schimbat, cu destui jucători sosiți de la care așteptăm mult pentru că sunt jucători de calitate. Noi încă nu avem echipă, avem jucători de calitate și mai repede de 2-3 luni nu poți să legi o echipă. Atunci vom vedea cu adevărat valoarea. Normal că tindem spre locuri mai bune”, a explicat antrenorul Ionuț Popa.

Financiar Poli rămâne încă pe avarii în ciuda promisiunilor că noua lege a finanțării va deschide robinetul. Ba mai mult clubul și-a mărit plafonul salarial cu ultimele achiziții și fiecare lună va trage mai greu la balanța.

”Dacă va fi liniște la echipă și voi fi lăsat să lucrez cred că pot prinde play-offul. Liniștea e asigurată de conducere; anul trecut au avut încredere de mine. Sper că vor fi la fel… L-am rugat pe domnul primar că el este garantul nostru să vină să le spună băieților că lucrurile vor fi în regulă. E dureros că toate echipele din Liga I au primit banii din drepturile TV doar Poli nu.

E dureros că toate cluburile au datorii la Fisc și doar la Poli s-au blocat banii. Dar e la fel de dureros că noi am primit ultimul salariu în luna februarie. Sper ca jucătorii să înțeleagă aceste probleme; mai ales că sunt destui care vor răul acestei echipe. E o situație foarte grea la club”, a avertizat tehnicianul poliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ