Poli e pe val în campionat, trei victorii la rând

76

Politehnica Timișoara a legat al treilea succes consecutiv în Liga Națională și și-a întărit clasarea în zona play-offului. Studenții se laudă cu un parcurs impecabil în 2016 după victoria cu HC Vaslui, 35-28.

Handbaliștii lui Pero Milosevic au pornit lansat în noul an, au adunat trei victorii în primele trei confruntări și au urcat pe locul 6 în clasament, la egalitate cu poziția a cincea ocupată de Steaua. Ultimul rezultat pozitiv s-a înregistrat sâmbătă seara în fața lui HC Vaslui, una dintre echipele din subsolul tabelei, 35-28 (17-12).

În ciuda diferenței de scor, victoria bănățenilor s-a conturat destul de greu, trupa din Moldova dovedindu-se una incomodă, ce nu a renunțat la luptă în niciun moment. Oaspeții chiar au condus în sala Constantin Jude, 5-8 la jumătatea primei reprize, însă într-un interval de 10 minute, Poli a jucat excelent în defensivă și fără gol primit, a răsturnat situația.

Momentul cheie s-a produs în ultimul minut al reprizei când gazdele au speculat la maxim erorile din tabăra adversă și s-a distanțat la 5 goluri, 17-12. La adăpostul acestui avantaj, Poli nu a forțat prea tare în partea a doua, mulțumindu-se să păstreze ecartul. Intrarea lui Grigoraș din final a mărit forța de atac a studenților și diferența a crescut până la maxim 8 goluri.

Poli: Timofte 9 goluri, Chikovani 7 goluri, Fenici 5 goluri, Halcă 4 goluri, Lasica 3 goluri, Santeiu 2 goluri, Ștefan 2 goluri, Grigoraș 2 goluri, Inișconi 1 gol. De la oaspeți au marcat în principal Bujor 6 goluri, Hagiu 5 goluri, Moldovanu 4 goluri.

Pentru timișoreni urmează sâmbătă cea mai ușoară deplasare a stagiunii, pe terenul singurei echipe fără niciun punct în 20 de meciuri, Danubius Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ