Start la programul de internship 2016 al Guvernului României

171

A fost lansat programul oficial de internship al Guvernului României, ediția 2016. Înscrierile au loc până în 15 mai: în total, 150 de tineri vor fi selectați – vezi detalii!

Guvernul oferă și anul acesta tinerilor performanți șansa de a dobândi experiență și cunoștințe practice prin participarea lor directă la activitățile din Palatul Victoria, ministere, agenții, autorități, comisii subordonate sau aflate în coordonarea ministerelor.

Aplicaţiile pentru programul de internship al Guvernului, ediția 2016, se pot face adresa http://internship.gov.ro/.

Între 16 mai — 22 mai se desfăşoară evaluarea candidaturilor, iar în 22 iulie are loc deschiderea programului oficial de internship. Durata stagiului este de două luni (până în 22 septembrie) și, dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii vor avea ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali români, precum și la trening-uri și workshop-uri tematice.

Stagiarii vor avea un program de lucru similar angajaților instituției în care vor fi repartizați. Pe durata programului, ei vor primi o bursă menită să-i ajute la amortizarea costurilor de subzistență în cele două luni ale stagiului, cu obligația de a lucra un minim de 120 ore lunar pentru a putea beneficia de această bursă.

Absolvenții se vor alătura unei rețele alumni de lideri emergenți și vor putea continua interacțiunea profesională și personală inclusiv după finalizarea stagiului.

Programul oficial de Internship al Guvernului a debutat în 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitățile din cadrul Palatului Victoria.

În 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor, având ca beneficiari peste 180 de stagiari. În 2015, alți 300 de studenți și tineri absolvenți au avut oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în cele 72 de instituții implicate.

Foto: https://www.facebook.com/guv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ