Poli a trecut ultimele teste ale verii

100

Politehnica Timișoara a câștigat ambele dueluri amicale jucate în compania sârbilor de la Metaloplastika Sabac. Cu o săptămână înaintea startului de sezon, handbaliștii bănățeni au învins cu 32-24 și 28-27 în testele cu plavii.

Marți se deschide stagiunea în handbalului românesc cu prima etapă a Ligii Naționale, iar pregătirile echipelor au intrat în ultima linie dreaptă. Cu o săptămână înaintea debutului competițional Politehnica Timișoara și-a măsurat nivelul în compania formației sârbe Metaloplastika Sabac, un adversar tradițional pentru studenți în ultimii ani.

Marți seara și miercuri la prânz cele două echipe au disputat câte un joc de verificare, pe parchetul sălii Constantin Jude, de fiecare dată câștig de cauză având echipa gazdă. În primul test Poli a câștigat cu 32-24 (17-12) folosind cel mai probabil formula cu titularii de bază, iar în meciul al doilea alb-violeții au câștigat cu 28-27 (12-9) un meci în care au primit șanse și jucătorii de pe banca de rezerve.

Liga începe în 30 august

Campionatul este prima întrecere ce le va lua pulsul alb-violeților. HC Dobrogea Sud Constanța, cea mai ambițioasă nou-promovată, este primul adversar pentru Poli în confruntarea ce deschide practic Liga Națională. Partida are loc marți, 30 august, de la ora 16, în sala Sporturilor din Constanța și foarte probabil va fi transmis de canalele DigiSport.

Poli revine rapid în Timișoara pentru meciul mult mai important din turul I preliminar al Cupei EHF. În 3 septembrie teamul condus de Pero Milosevic va primi vizita estonienilor de la Polva Serviti. Bănățenii vor forța o victorie cât mai clară pentru a nu avea emoții în returul din 10 septembrie, de pe terenul campioanei Estoniei. Între cele două dueluri europene Poli mai are de dat o bătălie în campionatul intern, pe teren propriu în compania Dunării Călărași, în data de 7 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ