Peste 300 de elevi nu s-au prezentat nici în a doua sesiune a Bacalaureatului, în Timiș

115

Elevii care au susținut examenele din prima sesiune a Bacaluareatului și nu au promovat, au mai avut o șansă. A doua sesiune de BAC în Timiș a înregistrat un număr de peste 2.700 de candidați. Dintre aceștia, 300 nu s-au prezentat la primele două probe scrise, obligatorii. Elevii au început examenele din a doua sesiune, încă din 16 august. Cei mai mulți dintre ei au fost candidații care fac parte din forma de învățământ la zi.

Luni, 22 august, elevii au susținut porba scrisă la limba română. Pentru promovarea examenului s-au înscris 715 candidați. Din numărul total, doar 589 au fost prezenți. Restul candidațiilor, în număr de 126, au absentat. Disciplina limba română, cu profilul real a înregistrat cei mai mulți elevi în Timiș, în cea de a doua sesiune a Bacalaureatului. Numărul candidaților care au susținut examenul scris a fost de 455. Profilul uman a avut doar 134 de candidați. Din cei 589 de elevi prezenți nici unul nu a fost eliminat.

Miercuri, 24 august, a avut loc examenul scris la proba obligatorie a profilului. În Timiș majoritatea elevilor au susținut examenul la matematică și la istorie. Nici aici, însă numărul celor neprezenți, nu este unul satisfăcător. La matematică au absentat 150 de persoane din 685 de elevi înscriși. În ceea ce privește proba scrisă la disciplina istorie, numărul celor neprezenți este în raport cu numărul elevilor înscriși, destul de mic. Aici s-au înscris doar 156 de candidați, dintre care au absentat 30.

Elevii urmează să susțină în 26 august proba la alegere a profilului și specializării, proba E)d, proba scrisă. Afișarea rezultatelor va avea loc în 29 august și în aceeași zi va avea loc și depunerea contestațiilor, în intervalul de timp 16.00-20.00. Rezolvarea contestațiilor se va face în data de 30-31 august, iar rezultatele finale se vor afișa la 1 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ