Poemul „esență de vin e femeia” este gata de lansare

103

Scriitorul şi jurnalistul ardelean, Stejărel Ionescu, debarcat în Banat în urmă cu 6 ani, vine de astă dată în faţa cititorilor cu cea de-a 17-a carte, dintr-un total de 25 de apariţii editoriale, cu o adevărată surpriză „esenţă de vin e femeia”, o carte de poeme dedicată cherhanalelor, femeilor şi vinului, o carte cu miros de vin, şi la propriu şi la figurat, ce a apărut la Editura Inspirescu din Satu Mare. Cartea nu e altceva decât un omagiu adus femeilor, dar şi vinului, care se ştie că este „sângele lui Hristos”.

La versurile din carte, citite în linişte, la umbra unui tei cu miresme îmbătătoare, şi în şipotul unui izvor, nu mai este nevoie de vin şi nici de femeie, deoarece la terminarea lecturării versurilor eşti ameţit bine, atât de aroma vinului, cât şi de mireasma femeii ce o porţi de moment în visul tău, încât nu mai e nevoie să iei decât o gură din ivorul de la picioarele tale, pentru a mai diminua din tăria „poeziei”.

Cartea „esenţă de vin e femeia”, poate fi considerată şi un oracol al femeii, care e, când „înger”, când „coastă de drac”, când „vin necunoscut”, când „aburul de vin”, când „vin pelin”, când „vin roze”, de aceea pe bună dreptate putem spune că „esenţele tari se păstrează în eprubete mici”.

Pentru a vă convinge de adevăr, vă invităm la un „pahar de vin cu aromă de femeie”, miercuri la orele 16,00, la Galeria de Artă „Pro Armia”, unde va avea loc lansarea cărţii „esenţă de vin e femeia”.

LĂSAȚI UN MESAJ