Podul Jiul a primit toate avizele. Când încep lucrările

221

Podul Jiul este cu un pas mai aproape de realizare. Primăria Timișoara a primit toate avizele necesare pentru construirea structurii, atât de la Apele Române, cât și de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, anunță autoritățile locale.

Planurile pentru pod au fost realizate și modificate de o firmă din Austria. Documentele finale au ajuns deja la Timișoara, iar studiul de fezabilitate revizuit va ajunge în plenul Consiliului Local chiar în această săptămână. După aprobare, proiectul tehnic al podului trebuie realizat în maximum 3 luni.

”În primăvară vom scoate la licitație această lucrare pentru execuție, să sperăm că licitația o să decurgă bine, astfel încât să începem lucrările cât mai repede. Este primul pod completamente nou după aproximativ 50 de ani în Timișoara”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Podul Jiul va fi o prelungire a străzii cu același nume și va trece peste canalul Bega. Va avea patru benzi de circulație rutieră și trotuare pe ambele părți. Pentru planurile realizate în Austria, primăria a plătit aproximativ 90.000 de euro.

Tot anul viitor ar trebui să înceapă și construirea unui alt pod peste Bega, podul Isho. Arhitecții așteaptă și în acest caz mai multe avize.

 

LĂSAȚI UN MESAJ