Podul Iuliu Maniu din Timișoara, în așteptarea primei victime?! VIDEO

4222

În timp ce Primăria Timişoara are de gând să investească în construirea de noi poduri, altele mai vechi devin o ruină şi sunt un real pericol atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni.

Un real exemplu este şi Podul Muncii, actual Podul Iuliu Maniu care este pericol pentru cei care se încumetă să-i urce treptele. Crăpături până la fierul beton, lipsă balustrade, treptele crăpate, dar împodobim cu jardiniere şi cu flori mizeria ce tronează sub pod, bucăţile de beton căzute şi crăpăturile.

Se poate observa chiar şi la traversarea podului cum balustradele, de ambele părţi, sunt încărcate de rugină şi nu mai au mult ca să cadă în capul celor care se încumetă să treacă pe dedesubt. În plus mizeria tronează peste tot, RETIM uitând, cu voie sau fără, să mai treaca să măture treptele, să facă curaţenie sub pod, să măture şi să spele, fiindcă, după cum se vede, a ajuns WC public.

Dacă urci treptele podului şi nu eşti atent, rişti să cazi de la înălţime, iar dacă te încumeţi să treci pe sub pod, în afara aerului insuportabil de la mizeria de sub pod, rişti să îţi cadă o bucată de beton în cap. Ca să nu mai vorbim de faptul că poliţia ori uită, ori se face că uită, sau poate nu îşi cunoaşte atribuţiile, dar nu prea dă raiduri prin oraş să vadă cum maşinile stau în şir parcate pe trotuar, pietonii fiind obligaţi să circule pe carosabil.

Pe când reabilitarea şi a acestui pod? Așteptăm să se producă accidente, să cadă vreo persoană, să-şi rupă vreo mână sau picior? Aşteptăm prima victimă şi stăm cu mâinile încrucişate?

LĂSAȚI UN MESAJ