Percheziții la proxeneți: minore din Timiș exploatate prin metoda lover boy!

1088

DIICOT a organizat, marți dimineata, 23 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș, Dâmbovița, Argeș și Ilfov în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 23 de suspecți, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, pe raza județelor Dâmbovița, Argeș și Timiș s-a constituit un grup infracţional organizat cunoscut cu preocupări infracționale pe linia traficului de persoane, traficului de minori și proxenetismului.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că victimele au fost atrase de stilul de viață opulent al membrilor grupului, fiind racolate prin metoda ”lover boy” încă din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate.

Ulterior, persoanele vătămate erau exploatate pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani erau exploatate sexual în țări precum Irlanda, Marea Britanie și Germania”, ne-a transmis DIICOT.

Procurorii vor audia 46 de persoane la sediul central al DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ