Poate începe licitaţia pentru Dan Păltinişanu! CJT cere 25.000 de lei chirie

3978

Consilierii judeţeni au aprobat scoaterea la licitaţie a stadionului „Dan Păltinişanu”. Aşadar, dacă lucrurile merg bine, strigarea ofertelor poate să aibă loc chiar la jumătatea acestei luni. Preţul de la care porneşte licitaţia nu este unul mic deloc – 25.000 de lei lunar, fără TVA.

La acest preţ se adaugă costurile întreţinere a gazonului şi a tuturor clădirilor şi structurilor de pe stadion. Iar costurile nu sunt deloc mici!. Numai pentru întreţinerea periodică a nocturnei este nevoie de cel puţin 23.000 de lei.

Stadionul este compus dintr-un teren cu o suprafață de 55.423 mp și construcții cu o suprafață totală de 38.193 mp, conform listei de inventar a Consiliului Judeţean Timiş.

Până acum stadionul a fost dat în folosinţă gratuită echipei de fotbal ACS Politehnica Timişoara în baza unui contract prin care CJT adera la clubul sportiv. Nu doar că echipa juca gratuit pe gazon, dar mai primea şi cotizaţie anuală pentru performanţa sportivă.

Acum lucrurile s-au schimbat şi orice echipă sportivă din Timişoara poate să participe la licitaţie şi să închirieze stadionul. Tot ce contează este ca situaţia financiară să îi permită.

„Date fiind prevederile legale în vigoare, închirierea stadionului, ca bun imobil din domeniul public al județului Timiș se poate face doar prin licitație publică, motiv pentru care propunem închirierea lui prin licitație publică, pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, Consiliul Județean Timiș va putea organiza diverse activităţi sau închiria stadionul pentru organizarea de evenimente sportive și/sau cultural-artistice (ocazionale) și în cadrul perioadei contractului de închiriere pe 2 ani, fără a perturba activitatea persoanei juridice ce va dobândi calitatea de chiriaș”, se arată în hotărârea CJT.

Stadionul va putea fi închiriat şi ocazional, pentru diverse evenimente culturale sau sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ