Premieră! Primăria Reşiţa plăteşte pagubele produse de copacii căzuţi la furtună

207

Primăria Reşiţa face o premieră. Îşi asumă răspunderea pentru căderea copacilor din oraş pe timp de furtună. În timp ce alte administraţii se judecă cu cetăţenii care cer despăgubiri după ce arborii le cad peste maşini, autorităţile reşiţene promit să achite despăgubirile. Un lucru absolut normal, ţinând cont că asigurarea copacilor din oraşe este responsabilitatea primăriilor.

Cazul din Reşiţa s-a petrecut la începutul lunii mai. În data de 7 mai a fost o furtună care a măturat străzile oraşului, iar pe strada Ţarcului câţiva copaci nu au rezistat vântului. Ei s-au prăbuşit şi au avariat 3 autoturisme.

Proprietarii s-au îndreptat spre autorităţile locale şi le-au cerut despăgubiri pentru că, potrivit legii, ele trebuie să ia toate măsurile ca arborii de pe domeniul public să nu reprezinte pericol pentru cetăţeni, chiar şi în condiţii de vreme extremă. Iar Primăria Reşiţa a acceptat să plătească.

„Prin procesele verbale de constatare a pagubelor produse în urma fenomenelor periculoase, comisia de evaluare și-a însușit valoarea de reparație cuprinsă în devizele ofertă întocmite pentru aceste autoturisme avariate. Ținând cont de faptul că prin hotărârea de consiliu local privind taxele speciale a fost constituit un fond pentru situații de urgență, fapt pentru care se propune spre aprobare proiectul de hotărâre privind acordarea de despăgubiri pentru remedierea avariilor provocate de căderile de arbori din data de 07.05.2016”, se arată într-un proiect de hotărâre al administraţiei reşiţene.

LĂSAȚI UN MESAJ