PNL vrea zi liberă pentru studenţi după alegeri-VIDEO

153

Aflat, din nou, la Timişoara, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că organizaţia politică pe care o conduce va cere Guvernului în perioada imediat următoare să accepte să acorde o zi liberă studenţilor români.

Ziua liberă ar fi 12 decembrie, a doua zi de după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Asta pentru ca tinerii care studiază în afara localităţilor de domiciliu să aibă suficient timp să ajungă duminică la vot şi luni înapoi în centrele universitare.

„Cred că statul ar trebui să acorde o zi liberă pentru studenţi. Nu ar fi o premieră, nici în România nici în alte state, dar cred că este o miză foarte importantă pentru societate şi vorbesc despre schimbarea clasei politice, de nevoia de o guvernare onestă, de un Parlament onest. Nu putem discuta despre acelste lucruri decât în contextul în care beneficiază  (n.r. Parlamentul) de legitimitate, care nu poate fi dată decât din partea electoratului. Cred că studenţii sunt o categorie care merită să fie capacitată la vot în acest an”, a declarat la Timișoara Alina Gorghiu, preşdintele PNL.

Mai mult, PNL cere Guvernului şi decontarea transportului studenţilor din centrele universitare către localităţile de domiciliu şi invers.

O măsură similară a fost adoptată de Guvernul României, dar îi vizează pe studenţii şi elevii moldoveni care au drept de vot. Exeutivul român a decis să ofere gratuitate la transportul feroviar  tinerilor moldoveni care studiază în România pentru a ajunge, în 13 noiembrie, la turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ