PNL Timiş solicită DNA! Liberalii vor să ştie care e situaţia juridică a candidatului Popoviciu-VIDEO

436

Alegerea deputatului Alin Popoviciu ca şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din partea PNL a stârnit multe controverse. Asta pentru că deputatul este cercetat de DNA în dosarul închirierilor, sub preţul pieţei, a spaţiilor din Aeroportul Internaţional Timişoara.

Pentru a scăpa de supiciuni, liderii PNL Timiş cheamă în ajutor DNA. Liberalii au solicitat procuroriilor anticorupţie să le transmită care este acum situaţia juridică a candidatului Popoviciu.

„PNL Timiş este o filială serioasă, suntem o unitate serioasă a unui partid serios şi nu ne jucăm cu criteriile. Am venit cu acea propunere, ca noi înşine, PNL Timiş, să ne adresăm unei instituţii cum este DNA pentru a şti exact în ce situaţie se află un coleg de al nostru. Domnul deputat Alin Popoviciu a trecut prin toate filtrele interne, a ajuns să ocupe primul loc pe lista pentru consiliul judeţean şi să fie nominalizatul nostru pentru funcţia de preşedinte al CJT. A fost apoi verificat la nivel naţional de comisia de integritate a partidului şi a fost validat. Vrem să înlăturăm orice dubii, orice suspiciune. S-a aprobat să solictăm DNA să ne răspundă nouă, PNL Timiş, în ce situaţie judiciară se află domnul Alin Popoviciu acum”, a declarat Nicolae Robu, co-preşedintele PNL Timiş.

Potrivit deputatului Popoviciu, acesta este în continuare cercetat de DNA, dar dosarul său nu a ajuns în instanţă din lipsă de probe.

„După alegerile europarlamentare din 2014 a început cercetarea într-un dosar al DNA în care am fost cercetate 6 persoane. De două ori am fost la DNA. După un an şi jumătate, în 22 decembrie 2016 acest dosar a fost trimis către instanţă. În acest an şi jumătate, cât a durat această cercetare, am preferat să rămân retras pentru a nu ştirbi imaginea partidului. Procurorul a decis că 3 persoane pot fi trimise în judecată fiind probe suficiente. Însă în cazul a două persoane, eu şi domnul Ostaficiuc, nu au exista suficiente probe. Eu nu sunt cercetat pentru infracţiui de corupţie. Eu am fost suspect la instigare la abuz în serviciu. Eu nu am fost cercetat pentru luare sau dare de mită sau cu violenţă, deci criteriile de integritate a partidului nu sunt încălcate”, a declarat Alin Popoviciu.

În aceste condiţii Popoviciu rămâne canddatul PNL Timiş la şefia Consiliului Judeţean Timiş. Liderii partidului aşteaptă acum şi un răspuns oficial din partea DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ