PMP nu are un candidat clar dar vor să ocupe un loc de conducere în CJT-video

150

Azi de dimineață a fost convocată o ședință a Consiliului Județean Timiș. Principalul scop a fost alegerea unui nou vicepreședinte al CJT. Acesta post a fost ocopat cu majoritate de voturi de un mai vechi politician ce a ocupat diverse funcții în structurile județene Nicolae Oprea. El face parte acum din gruparea UNPR dar a mai jucat și la alte echipe de-a lungul timpului.


La evenimentul a avut și un prolog început pe scările de la intrarea în Palatul Administrativ. O echipă de politicieni din gruparea PMP cu liderul lor Cornel Mircea Sămărtinean înarmați cu câteva cartoane printate cu supărările lor au protestat impotriva unei încălcări evidente a unui mai vechi protocol de colaborare dintre PSD și PMP. De parcă nu ar ști toate părțile că nu există act mai perisabil decât o înțelegere politică. Azi se țin cu toții de ea cu sfințenie iar mâine nu mai are nici valoarea petecului de hârtie pe care este tipărită.

Grupul de protestatari au intrat și în holul clădirii unde și-au spus oful cel mai mare. Nu au fost consultați în privința desemnării candidatlui la vicepreședenția CJT. Ciudata adunare s-a terminat cu bine. Nu s-au terminat cu violențe, nici măcar verbale exagerate. Cu atât mai ciudată este poziția partidului cu cât până de curând au deținut acest post atât de dorit prin prezența în consiliu a Roxanei Iliescu. Dar prin neînțelegeri și diverse manevre mai mult sau mai puțin corecte au reușit să piardă acest post. Printre doleanțele citite de Sămărtinean se pot enumera: demisia de onoare a liderului CJT dar și a vicepreședintelui.

„Din păcate, asistăm la un furt masiv, o anomalie a lucrurilor, o funcție care se merită să fie a PMP. Se fac cadouri otrăvite celor de la PMP și se oferă această funcție UNPR. Aceste lucruri se fac fără să țină cont de alegeri. Dacă ar avea corectitudine, actualul președinte al consiliului județean și-ar da demisia, s-ar relua votul de la zero. PMP a rupt protocolul cu PSD. Se fură funcții! Vreau să anunț și colegii de la UNPR că, în cursul zilei de ieri, Curtea Constituțională a luat o decizie prin care ar da liber la migrație din nou, adică toți consilierii ar putea să treacă liberi de la un partid la celălalt”, a declarat Cornel Sămărtinean.

O altă ciudățenie a politicii locale este nonșalanța cu care se vorbește de o posibilă colaborare cu PNL în același timp în care se dorește o fuziune cu UNPR. Probabil vacanța parlamentară ce se apropie muta „bătaliile” dintre politicieni mai aproape de alegători pentru a vea și ei parte de gustul „amar-acrișor” al jocului politic.

LĂSAȚI UN MESAJ