Plin de bănăţeni printre „Oamenii Timpului”

595

Campania Oamenii Timpului este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană TIMPUL și organizat de Asociația Revistei TIMPUL (ART), în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice.

Campania presupune implicarea membrilor comunității în identificarea, recunoașterea și promovarea personalităților de prestigiu din spațiul românesc și a proiectelor acestora.

Ediția a III-a a extins Campania la nivelul întregii țări, precum și în Republica Moldova, regiunea Cernăuți și diaspora. S-au creat opt centre de monitorizare (Iași, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Sibiu, Neamț și Timișoara), în care funcționează echipe de lucru menite să confere acesteia un caracter unitar și să asigure implementarea și promovarea eficientă a Campaniei.

Zece Oameni ai Timpului, desemnați de Juriul Național, vor fi premiați în cadru festiv, în data de 10 decembrie, în cadrul Galei Extraordinare Oamenii Timpului. Membrii Juriului Național le vor decerna câștigătorilor Trofeul Oamenii Timpului, însoțit de un premiu în bani.

În cadrul Galei vor fi acordate cinci premii speciale unor personalități sau instituții care ating standardele de excelență ale domeniului în care activează.

Până atunci, ne aflăm în faza în care au fost făcute nominalizările, pe domenii: literatura, arte, educaţie şi cercetare, societate civilă, diplomaţie publică, memorie şi istorie, jurnalism, tinere valori, sănătate, antreprenoriat. La fiecare categorie sunt câte 5 nominalizări, bănăţenii fiind prezenţi la mai multe categorii: literatura – 3 (Mircea Mihăieş, Tudor Creţu şi Daniel Vighi); memorie şi istorie – 2 (Smaranda Vultur şi Victor Neumann), jurnalism – 1 (Flavius Baican).

Până în 5 decembrie, publicul va putea vota candidații ale căror proiecte i-au convins prin intermediul sistemului electronic pus la dispoziție pe site-ul Oamenii Timpului, cu specificația că într-un interval de 24 de ore se permite acordarea unui singur vot de pe aceeași adresă de IP, pentru un singur candidat din fiecare categorie.

Rezultatele finale ale etapei de votare publică vor fi supuse unui proces suplimentar de jurizare și validare. Voturile online vor conta în proporție de 40%, iar decizia Juriului Național va avea o pondere de 60% pentru desemnarea câștigătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ