Pleacă pe capete din București, spre alte județe, în marea migrație internă! Banatul în topul preferințelor

1009

România a înregistrat anul trecut cea mai mare migrație internă de după 199: aproape 400.000 de români şi-au schimbat domiciliul dintr-o localitate în alta. Cel puțin așa arată datele de la Institutul Național de Statistică. Conform cifrelor, numărul celor care părăsesc Bucureștiul este mai mare decât al celor care vin. Datelor statistice spun că este al 9-lea an consecutiv în care numărul oficial al celor care părăsesc Capitala este mai mare decât al celor care se stabilesc aici.

La polul opus, județele Arad, Sibiu și Timiș au crescut fără întrerupere de 26 de ani. În top 10 județe atractive pentru români se mai află Bihor, Ilfov, Constanța, Cluj, Brașov, Giurgiu și Iași.

Potrivit INS, nu mai puțin de 389.000 de români s-au mutat cu acte în regulă, din diverse motive, tot pe teritoriul țării, dar în altă localitate. Noul record a fost atins în condițiile în care nu sunt luați în calcul și cei care stau cu chirie, de exemplu, studenții sau cei care fac navetă și nu și-au schimbat domiciliul în acte.

 

Cele mai mari pierderi se înregistrează în județele Galați, Vaslui, Brăila și Teleorman, cărora li se alătura și Capitală

LĂSAȚI UN MESAJ