Planurile unor cetățeni din Kosovo și Albania, dejucate în apropiere de Timișoara! Ce intenționau străinii. VIDEO

528

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

S-a întâmplat duminică dimineața, în jurul orei 09.40, când poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere. În urma acesteia, oamenii legii au surprins patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii de frontieră Jimbolia.

Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, în urma cărora s-a stabilit că este vorba de doi bărbaţi din Albania și un bărbat și o femeie din Kosovo, cei patru având vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani. Aceştia au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în România, pentru a-și găsi de lucru.

,,În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane urmând să fie predate unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ