Planurile ambițioase în 2018 pentru boxerul Flavius Biea

517

Pugilistul Flavius Biea începe un nou capitol al carierei sale, unul dedicat și formării de viitori boxeri. Timișoreanul și-a deschis o sală de box în Giroc unde se va ocupa de pregătirea tinerilor în paralel cu cariera sa de pugilist profesionist.

Pierderea centurii WBA Continental în luna decembrie nu l-a descumpănit pe boxerul Flavius Biea. Sportivul în vârstă de 28 de ani își continuă planul pe care și l-a făcut atât ca sportiv, cât și ca formator de boxeri. Cu un bilanț de 11 victorii și o singură înfrângere, Biea și-a stabilit prioritățile pentru anul 2018. Iar acestea sunt legate de disputarea cât mai multor lupte pentru a urca cât mai sus în clasamentul profesioniștilor.

”Încep antrenamentele alături de Sorin Sărăndan, un nou preparator fizic care se va ocupa de mine. Voi pleca în Anglia cu aproximativ o lună înainte de primul meci, care cel mai probabil va fi la sfârşitul lui martie sau la începutul lui aprilie. Am ales oraşul Manchester, unde îl voi avea antrenor pe Ricky Hatton. Sper să-l am în colţ la următorul meci. Mi-aş dori ca acesta să fie la Timişoara, însă cel mai probabil acesta va avea loc la Bucureşti şi abia apoi voi reveni acasă. Rămâne să stabilim data exactă şi locul. Este clar că voi mai boxa la Timişoara, îmi doresc acest lucru. Poate că în viitor voi boxa chiar la Giroc, dacă vom avea o sală corespunzătoare aici. Sper să am mai multe meciuri în acest an şi să fac faţă tuturor provocărilor”, a anunțat Flavius Biea.

Alături de cariera de sportiv, sportivul timișorean vrea să dea ceva înapoi boxului și și-a deschis o sală de box în Giroc. Fostul campion mondial şi european de cadeţi vrea să le ofere oamenilor șansa de a învăța box dar și de a decoperi și forma viitori campioni.

”Am deschis recent o sală de box situată la intrarea în Giroc. Am toate condiţiile aici, încerc Biea salasă promovez şi alţi băieţi. Vrem să aducem noi boxeri atât pentru Timişoara, cât şi pentru Giroc. Îi aşteptăm pe copiii din cele două localităţi, vrem să facem performanţă cu ei, dar pe lângă aceştia aşteptăm oameni de toate vârstele care îşi doresc să se menţină în formă. Boxul nu este bătaie, ci un sport care te face mai inteligent şi îţi oferă un alt tip de mişcare faţă de cea din sala de forţă. Boxul înseamnă şi disciplină, vrem ca ei să plece de la sală mai disciplinaţi şi cu o gândire mai sănătoasă”, a completat Biea.

Momentam programul de funcționare al sălii este în zilele de luni, miercuri şi vineri, în intervalele orare 18-20 şi 20-22. În viitor această sală va primi o deschidere oficială în prezența uno personalități din lumea boxului. Foștii campioni mondiali Mihai Leu, Leonard Doroftei şi Francisc Vaştag se vor număra printre invitații de onoare la inaugurarea sălii din Giroc.

LĂSAȚI UN MESAJ