Planuri pentru Spitalul Municipal: extindere, heliport și parcare subterană cu 600 de locuri. FOTO

188

Planurile Primăriei Timișoara pentru extinderea Spitalului Municipal prind contur… pe hârtie. Arhitecții au pregătit documentația și planțele care ilustrează cum va arăta viitorul spital modernizat, dar și întreaga zonă din jur, care se va transforma radical.

Unitatea sanitară se va extinde cu 4 corpuri și pe acoperiș va fi amenajat un heliport. Strada Gheorghe Dima va fi reconfigurată, la fel și trotuarele, pentru că în subteran se va construi o parcare și trebuie asigurate accesele auto și pietonale.

Parcarea ar urma să fie construită sub platoul de la intrare în Parcul Botanic și ar urma să aibă 600 de locuri de parcare, destinate în principal cadrelor medicale, dar nu numai.

”Prin proiect s-a prevazut, în adiacență str. Gh Dima, o subtraversare pentru pietoni și bicicliști pe sub parterul corpului existent în regim D+P+2E+M deoarece în această porțiune de teren trotuarul existent are doar 1.9 m și nu poate fi lărgit datorită prospectului stradal. Această soluție tehnică s-a adoptat în scopul protejării și evitării pericolelor pentru pietoni și biciclisti. De asemenea, prin proiect s-a prevăzut un pasaj subteran care subtraveresează str. Gh Dima, prevăzut cu scări fixe și scări rulante la ambele capete, în scopul asigurării fluenței circulației pietonale între pietonalul Mărășesti și piațeta spitalului, respectiv cu nivelul 1 al parcării subterane”, aflăm din documentele arhitecților.

Proiectul ar urma să se întindă până în anul 2035. Costurile sunt uriașe, așa că Primăria Timișoara caută surse de finanțare.

Întregul proiect, precum și planșele acestuia, pot fi consultate aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ