Piețele agroalimentare funcționează bine chiar și cu clienți mai puțini FOTO-VIDEO

891

Așa cum am arătat și cu o săptămână în urmă activitatea în piețele timișorene continuă nestingerit și în această perioadă. E drept că activitatea s-a redus în oarecare măsură, lumea este ceva mai răzlețită, ținând cont și de limita de apropiere dintre indivizi ce este în definitiv și o normă de bun simț dacă nu ar fi fost și sfat al medicilor.

Marfa este la fel de multă și de proaspătă ca în zilele obișnuite. Doar puține tarabe sunt goale, ori cu marfa acoperită cu prelate semn că negustorul va mai reveni în zilele următoare. Trufandalele de sezon abundă: ridichi, ceapă verde, salată verde, legături de pătrunjel sau de mărar alături de cartofi și de ceapă uscată. În altă zonă lactatele și produsele din carne au un regim mai special. Aici igiena este la ea acasă. Vânzătorii încep să devină tot mai conștienți de pericolele unei contaminări și cei mai mulți au măști de protecție. Nici mănușile de protecție nu lipsesc.

Piața Iosefin pare destul de dichisită. Pavimentul este încă umed, pesemne tocmai s-a spălat pe jos. Să sperăm că este o practică curentă și nu doar o metodă de a impresiona pe directorul societății de Piețe SA, Ionuț Nasleu, care își face apariția într-un control inopinat.
Nasleu a și intrat în discuție cu câțiva din comercianți insistind pe respectare strictă a măsurilor impuse de protecția împotriva virusurilor. „După cum vedeți, împreună cu echipa de conducere, din cadrul SC Piețe SA, verificăm în fiecare zi toate piețele, ca să vedem dacă se păstrează curățenia. Dacă producătorii și comercianții țin seama de regulile, și reglementările Ordonanței numărul 3 și de îndemnuriule noastre de a fi în permanență acoperite mărfurie, să aibe mască și mănuși. Verifică acum și dacă a fost pusă în practică Ordonanța 4. Cum se vede aici în Iosefin am blocat anumite sectoare cărora activitate le-a fost interzisă prin ordonață. În general sunt mulțumit. Trebuie să insistăm ca piețele să rămână deschise, atunci când există populație bolnavă, avem nevoie de hrană proaspătă și sănătoasă”, a spus directorul SC Piețe SA.

LĂSAȚI UN MESAJ