Medic român din Milano: „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

1088

Angela Câmpean lucrează de 8 ani într-un spital din Milano şi spune că a mai văzut o situaţie asemănătoare „doar în filmele SF”. În opinia sa, vina pentru ceea ce se întâmplă le aparţine în mare măsură autorităţilor.

„Când au apărut primele cazuri, autorităţile italiene nu au luat măsuri, deşi se ştia că foarte mulţi turişti chinezi sunt în Italia. Şi au continuat să nege posibilitatea unei epidemii chiar şi atunci când au apărut primele cazuri. Au susţinut că situaţia este sub control, dar s-a văzut unde s-a ajuns. Plus că au luat măsurile gradual, deşi aveau în faţa experienţa Chinei”, susţine medicul român.

Angela Câmpean anticipează că situaţia se va ameliora abia undeva la finele lunii viitoare. „Cu toţii sperăm să intrăm cât mai repede pe o pantă descendentă în ce priveşte cazurile, dar deocamdată asta nu s-a întâmplat. Cred, totuşi, că spre finalul lunii aprilie situaţia se va îmbunătăţi, iar lucrurile vor începe să reinte în normal începând din această vară. Dar să nu ne ascundem după degete. Pandemia se va opri, asta e sigur. Întrebarea e ce vom face după. Pentru că, dacă guvernanţii – din Italia şi de pretutindeni – se vor bucura doar că au scăpat de o pacoste, dar nu vor lua măsuri, astfel de tragedii se pot repeta oricând.

Materialul integral, pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ