Piața Timișoara 700: fructe și legume prin mizerie și alte nereguli

205

Administratorii piețelor din Timișoara nu își fac datoria așa cum ar trebui! Este singura concluzie ce poate fi tasă după o plimbare prin piețele agralientare. Mizeria, lipsa apei curente sau a cântaului de verificare sunt doar câteva dintre neregulile pe care le-a descoperit un timișoren după o raita în Piața Timișoara 700. Omul a făcut câteva fotografii pe care le-a postat pe Facebook în speranța că autoritățile le vor vedea și vor lua măsuri.

Un simbol al vremurilor trecute devenit bătaia de joc a ultimelor mandate. O piaţă agroalimentară talcioc pentru mături şi plase de tot felul, deponeu de ambalaje de carton, fără wc public (nu cel de peste drum lângă poliţia pieţei), fără cântar de verificare (nu cel păstrat peste drum la birou ca să nu se fure), fără apă de spălat fructe şi legume (vezi HCL 45/1993), fără ROF la administrator, fără ORAR de funcţionare afişat pe undeva pentru ca să ştii că treci printr-o piaţă din Uniunea Europeană viitoare Capitală a CEVA…”, a scris pe Facebook Marcel Radu.

Din păcate, situația din Piața Timișoara 700 nu este singulară. Același nereguli le regăsin în Piața Iosefin, în Piața Doina sau Badea Cârțan. Chia la sfârștitul lunii iulie, polițiștii locali au amendat 15 comercianți care nu respectau legea în Piața de Gros, dar au somat și Societatea Piețe SA pentru igienizarea platformei, asigurarea curățeniei pe timpul programului de funcționare, și pentru asigurarea în incinta pieței a unui cântar etalon.

LĂSAȚI UN MESAJ