9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Piața Libertății, populată cu salcâmi pitici

Vești bune! Începe plantarea mai multor copaci în Piața Libertății.

Reprezentanții municipalității anunță pentru început 28 de arbori, care vor înfrumuseța piața. Este vorba spre o specie de salcâmi pitici globulari.

De câteva zile au fost săpate gropile unde aceștia vor fi poziționați. Primarul Nicolae Robu a transmis că prin acestă acțiune se dorește ca zona să fie o piață și nu parc înconjurat de clădiri.“Trebuie să înțelegem noțiunile exact. În final, se plantează 28 de copaci. Într-o anumită etapă se intenționa să se realizeze un monument verde, chiar în fața Garnizoanei și atunci numărul de copaci ar fi fost mai mare. Acolo nu se pot face plantări, pentru că nu s-ar permite accesul în zona Garnizoanei, iar mașinile de intervenție nu ar fi putut să ia viraje cu o rază de curbură corespunzătoare și la viraje foarte strânse s-ar fi distrus pavajul”, explică edilul-șef.

În zilele următoare vor apărea și primii pomi. Conform datelor specifice, salcâmul pitic este un arbore de talie mică,ajunge la 4-5 m înălțime, decorativ prin coroană densă, sferică. Are creștere mai lentă. Este aproape lipsit de spini, frunze mici, verzi-deschis și nu face flori.

Alte subiecte :

Un întreg arsenal descoperit în locuința unui mare actor. Polițiștii au intervenit imediat

Celebrul actor Alain Delon avea un „arsenal” într-una dintre locuințele sale din afara Parisului, după cum relatează publicația franceză Le Monde. Polițiștii și procurorii au...

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Citește și :