Piaţa imobiliară din Timişoara: pretenţii mai mari decât media naţională

230

Piaţa imobiliară din Timişoara se menţine pe un trend ascendent. După primul trimestru, pretenţiile vânzătorilor din oraşul de pe Bega sunt mai mari decât media naţională şi mult peste creşterea medie din Bucureşti şi Cluj Napoca.

Suma medie cerută pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel național (noi și vechi) a ajuns la 1.215 euro pe metru pătrat, adică cu 1,5% peste nivelul consemnat la finele lunii aprilie (respectiv 1.197 de euro pe metru pătrat).

Tendința ascendentă a fost resimțită în toate marile centre regionale ale țării, atât pe piața veche, cât și pe cea nouă.

În orașul de pe Bega, așteptările vânzătorilor s-au majorat în medie cu 1,6% luna trecută, de la 1.182 la 1.201 euro pe metru pătrat util. Apartamentele din blocurile vechi s-au scumpit mai mult, respectiv cu 1,7%, de la 1.186 la 1.206 euro pe metru pătrat util. Cele din ansamblurile noi, pe de altă parte, au consemnat un avans de 1,3%, de la 1.169 de euro pe metru pătrat la finele lui aprilie, până la 1.184 de euro pe metru pătrat la finele lui mai.

LĂSAȚI UN MESAJ