Photovoice – Re-imaginarea orașului de la fereastra ta

26

Luna mai a fost bogată în evenimente culturale și educative pentru tineri la Universitatea Politehnica Timișoara, instituţie de învăţamânt superior care sprijină activ, prin misiune și proiecte diverse, programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Printre aceste activităţi, a avut loc recent cursul Photovoice – Re-imaginarea orașului de la fereastra ta, care a reunit peste 40 de cursanţi, un număr aproape dublu faţă de cel preconizat iniţial de organizatori. Cererea mare pentru acest curs a venit de la tineri din Timișoara, dar și din alte localităţi, precum Reșiţa, Arad, Oţelul Roșu, chiar și Constanţa, iar trainerii din diverse domenii (psihologie, arhitectură, inginerie civilă, geografie), cu portofolii profesionale impresionante, atât din România, cât și din Norvegia, au ghidat multidisciplinar cursanţii spre a surprinde prezentul orașului prin fotografii de la fereastă și apoi, într-un workshop, să transforme, imaginile de azi în imagini ale orașului de mâine, în conformitate cu așteptările lor și făcând apel la cunoștinţele dobândite, precum și la creativitate.

Lucrările cursanţilor rezultate în urma participării la workshop vor fi cuprinse într-o broșură și, totodată, vor fi și parte a unei expoziţii ce se va derula la mijlocul lunii octombrie în cadrul Bibliotecii Universităţii Politehnica Timișoara, bibliotecă care a găzduit și acest curs.
Evenimentul a fost spriinit de parteneri precum Centrul Judeţean de Resurse și Asistenţă Educaţională Timiș (CJRAE), Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol) și Asociaţia Elevilor din Timiș (AETM).
Cursul a fost organizat în cadrul proiectului SEE 912. – Re-imaging and co-creating the city from your window. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 41.807,08 euro din Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin granturile SEE și norvegiene. Granturile SEE și norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei la o Europă verde, competitivă și favorabilă incluziunii. Există două obiective generale: reducerea disparităților economice și sociale din Europa și consolidarea relațiilor bilaterale dintre statele donatoare și 15 state UE din centrul și sudul Europei și statele baltice. Cele trei state donatoare cooperează strâns cu UE în temeiul Acordului privind Spațiul Economic European (SEE). Între 1994 și 2014, statele donatoare au contribuit cu 3,3 miliarde EUR prin scheme de granturi consecutive. Pentru perioada 2014-2021, granturile SEE și norvegiene se ridică la 2,8 miliarde EUR.

Mai multe detalii sunt disponibile la: www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro și
https://www.facebook.com/profile.php?id=10008445114271

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.