Conferința „Libertatea de exprimare în vremuri de criză. Perspective franco-române”, la Universitatea de Vest din Timișoara

59

Universitatea de Vest din Timișoara vă invită să participați la Conferința „Liberatea de exprimare în vremuri de criză. Perspective franco-române” care va avea loc miercuri, 31 mai 2023, la Amfiteatrul Amfiteatrul A01 din UVT (Bd. Vasile Părvan, nr. 4) – pentru prima parte a programului (intervalul orar 9.00 – 15.30), și la Bastionul Maria Theresia (Strada Hector) – pentru a doua parte a programului (intervalul orar 15.45 – 17.00).

Conferința își propune să abordeze libertatea de exprimare atât din perspectivă juridică, cât și din perspectivă practică, atunci când societatea se confruntă cu un context de criză, prin favorizarea unei abordări franco-române. Ca atare, va fi vorba de abordarea, în primul rând, a crizei militare care pune sub semnul întrebării în special rolul jurnalismului în fața crimelor și a dezinformării. Ne vom concentra apoi asupra crizei democratice care afectează mai multe țări europene marcate de o renaștere a autoritarismului și a opacității. În acest sens, vor fi discutate condițiile tradiționale și noi de exercitare a libertății de exprimare, în special în ceea ce privește progresele în legislația europeană.

Evenimentul este organizat de Ambasada Franței în România în colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Institutul Francez din România și Collège Juridique Franco-Roumain d’Études Européennes. Evenimentul se va bucura de prezența Excelenței Sale, doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România. La conferință vor participa, de asemenea, domnul Julien Chiappone-Lucchesi, director al Institutului Francez din România, și domnul Pierre De Monte, magistrat de legătură la Ambasada Franței în România.
INFO: Date suplimentare despre eveniment pot fi consultate pe pagina de Facebook UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.