Peşte ilegal de Revelion în Banat

2028

Este o tradiţie ca în noaptea dintre ani să se consume peşte. Ei bine, un bănăţean  a ţinut morţiş să păstreze obiceiul, aşa că a cumpărat de pe piaţa neagră peşţe.

Poliţiştii de frontieră de la Gîrla Mare  au oprit pentru control, la intrarea în localitatea de frontieră Gruia, un autoturism marca Volkswagen, la volanul căruia se afla cetăţeanul român H. P., în vârstă de 59 ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi.
La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, în mai mulţi saci, cantitatea de 130 de kg peşte proaspăt din specia fitofag, transportată în condiţii improprii, pentru care şoferul nu deţinea documente legale.

Bărbatul în cauză a declarat polițistilor de frontieră că a achiziționat pestele de la o persoana din localitatea Gruia pentru consumul propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale autorizate, conform prevederilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale.

LĂSAȚI UN MESAJ