Peste 350 de mii de euro destinați diagnosticării și tratării tumorilor maligne

108

Caraș-Severinul este un județ prea sărac să poată achiziționa aparatură medicală pentru bolnavii de cancer. Șansa celor diagnosticați cu tumori maligne sunt banii europeni veniți în urma unor proiecte. Astfel, Spitalul Județean de Urgență a primit peste 350 de mii de euro pentru achiziționarea de echipamente medicale destinate diagnosticăii și tratării bolnavilor de cancer, în special a celor cu tumori maligne. Suma este de fapt o primă tranșă din totalul de 2.700 mii de euro care îi revin unității spitalicești în urma unui proiect strategic transfrontalier care se va finaliza în 2021.

Directorul medical al spitalului, Caius Diaconescu, a precizat că unitatea se află în faza de licitație pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale destinate diagnosticării și tratării tumorilor maligne.

”Este un proiect atât de bine venit pentru comunitatea noastră pentru că putem avea acces la o serie de echipamente medicale pe care în alte condiții nu ne-am fi permis să le achiziționăm, și vorbim de coputer tomograf, ecograf, 2 ambulanțe, electrocardiograf, sunt mai multe echipamente medicale”, a afirmat directorul medical.

Spitalul Județean de Urgență este unul din cei 4 parteneri implicați în proiectul transfrontalier România-Serbia prin Programul IPA Interreg, alături de Ministerul Sănătății din Serbia, Centrul de Sănătate Pozarevac și Spitalul Județean de Urgență Timișoara, suma totală a proiectului fiind de 12 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ