Peste 100 de şcoli din Timiș schimbă scenariul de predare. Câte intră în cel roșu

113

109 şcoli şi grădiniţe din judeţul Timiş îşi schimbă, de luni, formatul de predare a activităţii didactice, 25 dintre acestea intrând în scenariul roşu, hotărârea fiind luată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, convocat de subprefectul Mircea Băcală.

Alte 43 de unităţi şcolare intră în scenariul galben, iar 41 rămân în cel verde. „Scenariile au fost aprobate, având în vedere rata incidenţei cumulative a COVID-19 la mia de locuitori pe localităţi (unităţi administrativ-teritoriale), pe ultimele 14 zile, precum şi propunerile Consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Direcţia de Sănătate Publică şi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean”, a precizat subprefectul Mircea Băcală.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, anunţa, joi, că, „cumulativ, avem de 23 elevi contaminaţi (cu cinci mai mulţi faţă de miercuri, din care patru sunt în Timişoara şi 1 în judeţ), 16 cadre didactice (cu 1 în plus faţă de miercuri, în Timişoara) şi 28 clase sau grupe au trecut în sistemul online (cu şase în plus faţă de miercuri, din care cinci în Timişoara)”.

LĂSAȚI UN MESAJ