Pericolul pândește în zeci de școli din Timiș!

457

În urma controalelor desfășurate de la începutul anului și până acum, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a constatat o serie de nereguli la unităţile de învăţământ pe care le-a controlat. Astfel, s-a descoperit că aproximativ 100 de şcoli din Timiş nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Potrivit șefului ISU Timiș, Lucian Mihoc, deși neregulile nu sunt grave, pot prezenta un real pericol.

“Principalele probleme au constat în lipsa unor instructaje specifice, lipsa unor documente de autoritate și blocarea sau micșorarea unor căi de evacuare, depozitarea de elemente combustibile pe căi de evacuare sau casa scării. Foarte multe dintre aceste aspecte neconforme au fost remediate pe timpul controlului. Pe partea de instalații electrice au mai fost identificate deficiențe pentru care s-au lăsat măsuri scrise. Pe partea de dotare cu mijloace stingere, unele sisteme de stingere cu hidranți nu funcționau sau nu aveau dotarea corespunzătoare”, a declarat Lucian Mihoc.

Şeful ISU Timiş reaminteşte că s-a prelungit perioada de solicitare a autorizaţiei de securitate la incendiu, până în 30 septembrie. Şcolile cu probleme pot depune dosarele până la această dată, iar în cazul în care nu o fac şi sunt prinse cu nereguli, vor fi amendate.

În total, în Timiş sunt aproape 600 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.