Pericolele de sus ale zonelor istorice. Nouă sancțiune în centru pentru paragină

103

Proprietarii unei clădiri din Piața Victoriei au primit noi sancțiuni pentru că imobilul în care locuiesc este în paragină. Este vorba despre casa de la intersecția străzilor J.W. Goethe cu N. Paulescu.

Imobilul a mai pus probleme autorităților la începutul acestei luni, mai multe elemente căzând de pe fațadă, zona fiind împrejmuită cu bandă de polițiștii locali. În locația respectivă, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au aplicat anterior un număr de 3 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 10.000 lei, stabilite de arhitectul șef, ca urmare a constatărilor polițiștilor locali, fiind obținută autorizație de construcție cu valabilitate până în 2019 pentru reabilitarea fațadei imobilului.

”A fost notificată în scris asociaţia de proprietari, că poartă întreaga răspundere pecuniară şi penală în cazul producerii de accidente din cauzele menţionate. Pentru neîndeplinirea obligaţiei de îndepărtare oportună a elementelor constructive care au căzut pe zona pietonală în data menţionată, asociaţia de proprietari a fost sancţionată cu 2 amenzi de câte 1000 lei fiecare, maxim prevăzut de HCL 371/2007, iar preşedintele asociaţiei a comunicat faptul că s-a luat legătura cu o firmă de alpinişti şi situaţia va fi remediată de urgenţă”, spun polițiștii.

Când s-au desprins elemente de pe fațadă în zona pietonală, pe lângă împrejmuirea cu bandă de avertizare, Poliţia Locală a sesizat ISU Banat pentru acordarea sprijinului pentru asociaţia de proprietari în vederea îndepărtării elementelor clădirii în pericol să cadă pe zona pietonală. Anul acesta au fost amendate 300 de asociații de propietari pentru că fațedele caselor lor erau prea degradate.

LĂSAȚI UN MESAJ