Pericol de moarte pe o șosea din vestul tării, refăcută recent

42
Deşi a fost reparată recent, „scurtătura” spre cetăţile dacice Sarmizegetusa Regia, Costeşti şi Blidaru a rămas unul dintre cele mai dezastruoase drumuri judeţene din Hunedoara.

Mii de turişti folosesc Drumul Judeţean 705 J Chitid – Boşorod – Orăştioara de Sus pentru a ajunge la poalele cetăţilor dacice Sarmizegetusa Regia, Costeşti şi Blidaru.

Şoseaua care traversează dealurile de la Ocolişul Mic leagă Valea Streiului de Munţii Orăştiei şi reprezintă un traseu mai scurt pentru turiştii care vor să ajungă la cetăţi pornind din sudul ţării şi din Hunedoara, prin oraşul Călan, este extrem de degradată. A doua variantă o reprezintă drumul judeţean Orăştie – Costeşti, şi el degradat, accesibil mai degrabă vizitatorilor din zona centrală şi de nord a României.

Recent, pe DJ 705 J au avut loc reparaţii, iar şoseaua s-a ales cu nenumărate petece de asfalt, dar care s-au sfărâmat ca biscuitele. În alte locuri, carosabilul a fost decopertat pentru a fi reparate denivelările şi şanţurile create în şosea, însă nu a mai fost turnat asfalt.
De peste un deceniu, o porţiune de circa 10 kilometri a drumului judeţean a fost transformată din drum de pământ în şosea. Șosea, doar cu numele, căci calitatea lucrărilor era sub orice critică. La scurt timp, pe dealurile dinter Ocolişul Mic şi Ludeşti au apărut cratere şi adâncituri, iar covoarele de asfalt s-au făcut bucățele.

LĂSAȚI UN MESAJ