Pericol de electrocutare în şcolile din Timiş! ITM trage un semnal de alarmă

865

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Pavel Kasai, trage un semnal de alarmă privind instituțiile de învățământ aflate în reabilitare. Un număr consistent de școli din Timișoara se află într-o renovare completă, iar conducerea ITM atrage atenția asupra necesităţii asigurării protecției elevilor. Responsabilii acestor clădiri trebuie să ofere măsuri de protecție maximă pentru elevi.

Printre școlile din județ și din oraș aflate în reabilitare se află și Colegiul Național C.D Loga, Liceul Nikolaus Lenau, Liceul J.L. Calderon, acestea fiind doar mică parte din numărul total. Inspectorul șef ITM vrea să se asigure că elevii vor fi în deplină siguranță, dacă lucrările vor avea loc și după începerea anului școlar. El pune accent îndeosebi pe montarea imediată a prizelor din școli, pentru evitarea incidentelor nedorite.

”S-au făcut lucrări în mai multe unități școlare din Timiș. Însă graba de a se da în folosință va duce la situații în care prizele nu sunt montate. Noi vom institui un control în această problemă, cum am făcut în fiecare an. Aș trage un semnal de alarmă, acolo unde graba va duce la darea în folosință a acestor unități școlare.. Să nu uităm problemele prizelor, a electricității. Ar fi bine să se monteze urgent aceste prize și apoi să dăm în funcțiune unitățile școlare”, declară Pavel Kasai.

Inspectorul șef a adaugat faptul că problemele ce vizează electricitatea și a prizele sunt primordiale în protejarea copiilor, aceştia fiind foarte curioși. Izolarea prizelor trebuie să fie conform standardelor. Totodată, în această perioadă, reprezentanții ITM fac controale în instituțiile de învățământ. Dacă se vor semnala aspecte negative grave, reprezentanții clădirilor riscă amenzi mari și chiar închiderea unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.