Jurnalistul Mălin Bot, înlăturat de pe “sticla” B1 TV! Patronatul EVZ a intrat în jocurile politice care preced alegerile parlamentare

1251

Prea incisiv şi prea onest pentru un post de televiziune care se pregăteşte să intre în jocul de culise al alegerilor parlamentare din acest sfârşit de an, jurnalistul Mălin Bot a fost înlăturat “pe şestache” din grila de programe a B1 TV.

Nu a fost anunţat direct, bărbăteşte – aşa cum ar dori mogulii Dan Andronic sau Sorin Oancea să pară în lumea business-ului media de pe malurile Dâmboviţei -, ci jurnalistul a aflat întâmplător despre decizia care-l scoate de pe sticlă, de la pupitrul emisiunii EVZ TV.

„Nu am nicio explicaţie pentru decizia asta! Pur şi simplu, am aflat de la producătoare când am încercat să stabilesc invitaţii următoarei ediţii. Am aflat ca am fost înlocuit cu o fată care prezenta spectacole sau ceva de genul acesta. Mi se pare o decizie «firească» să înlocuieşti un ziarist cu 22 de ani de presă în spate, dintre care 15 de tv, cu cineva fără experienţă, adus din showbiz”, a făcut haz de necaz jurnalistul pe pagina sa de Facebook, după care a revenit şi a precizat că decizia “concedierii” sale de la emisiunea realizată şi gestionată exclusiv de EVZ aparţine conducerii ziarului şi nu are nicio legătură cu B1 TV.

Explicaţiile lui Dan Andronic, care spune că, în această perioadă, a campaniei electorale, Mălin Bot şi Mircea Marian trebuie să se ocupe mai mult de ziar, iar în emisiune să apară doar pe post de invitaţi, sunt doar vorbe în vânt, câtă vreme redactorul şef al ediţiei online a EVZ a dezvăluit, referindu-se la patronul din acte al ziarului, că “nu împărtaşim aceleaşi opinii pe anumite teme de dezbatere în spaţiul public”.

Aşadar, când se fac cărţile puterii pe următorii 4 ani, în România, clauza de conştiinţă – atât de clamată de Mălin Bot – nu mai pare să valoreze mare lucru în presa dâmboviţeană, mai cu seamă că patronul EVZ a fost, rând pe rând, om de încredere atât pentru social-democratul Adrian Nastase, via Remus Truică, fost şef de cabinet al primului ministru, cât şi pentru democrat-liberalul Traian Băsescu, via Elena Udrea şi Bogdan Buzăianu.

Nu mai spunem că, în 2008, Dan Andronic s-a căsătorit, la Monaco, cu avocata Monica Comşea, o apropiată a familiei Tăriceanu, iar în 2001, când a fost directorul cotidianului Curentul şi omul de încredere al milionarului Sorin Ovidiu Vantu, ar fi avut o relaţie amoroasă cu soţia actualului puşcăriaş, care a dus la divorţul celor doi.

Aşadar, în noianul atâtor interese politice şi de afaceri, cât de întâmplătoare să fie înlăturarea lui Mălin Bot de la pupitrul unei emisiuni incontrolabile şi cu o mare audienţă în rândul electoratului?

Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.