Percheziții la traficanții de obiecte arheologice de patrimoniu

98

Acțiune de amploare a polițiștilor de la Direcția Investigaţii Criminale. Timp de trei zile, au avut loc percheziții la nouă adrese din mai multe județe.

Oamenii legii au descins în Timiş, Arad, Bihor, Suceava, Constanţa, Sălaj şi în municipiul Bucureşti. Astfel, a fost descoperită o adevărată comoară: 720 de monede antice şi medievale, 35 de piese de ceramică romană şi un sigiliu medieval. De asemenea, au fost confiscate două detectoare de metal folosite, cel mai probabil, la  identificarea piselor de tezaur.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic fără autorizarea prealabilă, însuşirea bunului găsit, nerespectarea regimului de ocrotire a unor bunuri,  furt calificat constând în sustragerea de bunuri din sit-uri arheologice sau zone cu potenţial arheologic, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani constând în deţinerea, transferul şi valorificarea acestor bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestor bunuri  şi tăinuire.

Perchezițiile s-au derulat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și cu sprijinul SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.