Pentru ACS Poli, pericolul poate veni de la TAS. Pandurii cere înapoi 3 puncte!

1366

În, probabil, cea mai palpitantă desfășurare a finalului unui campionat din România, la retrogradare, ACS Poli a evitat, in extremis, drumul care ducea direct către B. FC Botoșani a arătat, încă o dată, de ce în lumea fotbalului nostru este un club extrem de respectat.

Alb-violeții de pe ”Dan Păltinișanu” au greșit strategic în abordarea acestui sezon. Porniți la start cu o penalizare-record, 14 puncte, consecință a marilor erori manageriale din sezonul anterior, elevii lui Ionuț Popa au luptat din greu pe toate cele trei fronturi. În Cupa României au ajuns până în semifinale, eliminați fără istoric de Astra. În Cupa Ligii au jucat chiar finala, pierdută cu Dinamo și tratată cu indiferență, din cauza finalului de sezon al Ligii I. S-a ajuns, astfel, ca în această finală, posibilitate imensă pentru un prim trofeu din existența clubului (când se va mai ivi o asemenea șansă?), să fie trimiși rezerve și juniori. De ce s-a mai luptat, în aceste condiții, în cupele astea, e un mister.

Vine, acum, barajul. Copie a marii rivalități Poli – UTA, de cealaltă parte fiind tot un club fără palmaresul istoric, UTA Bătrâna Doamnă. Arădenii, din nou la baraj, după ce anul trecut au eliminat Călărașiul și apoi au capotat în fața Voluntariului. Alb-roșiii au jucat în acest sezon cu cealaltă Poli, ASU, 1-1 la Arad și 3-0 la Timișoara.

Pericolul, pentru poliștii de primă ligă, ar putea veni însă din altă parte. Penalizată, pe lângă pierderea jocului la ”masa verde”, cu 3 puncte pentru ieșirea de pe terenul înghețat de la Tg. Mureș, Pandurii își va căuta dreptatea la TAS. În condițiile în care, speră gorjenii, vor primi înapoi cele 3 puncte, atunci situația ar sta astfel: Pandurii ar fi avut 22 de puncte (în loc de 19) la finalul sezonului regulat, intrând în play-out cu 11 puncte (în loc de 10). Și ar avea, la finalul play-out-ului, 28 de puncte. Cu unul peste ACS Poli! Iar rolurile s-ar inversa, Pandurii urcând pe loc de baraj!

Să sperăm însă că acestea sunt doar visuri de pe Jiu…

LĂSAȚI UN MESAJ