Pensii speciale tăiate pentru condamnaţii pe corupţie

54

Doi deputaţi ai Partidului Naţional Liberal au depus un proiect conform căruia cei care beneficiază de pensii speciale să nu mai primească banii respectivi dacă sunt condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie.

Florin Roman şi Romeo Nicoară sunt cei doi deputaţi de la PNL care au depus vineri proiectul respectiv. Nicoară şi-a anunţat demersul şi pe pagina sa de Facebook, postând şi următorul mesaj:

Fără “pensii speciale” pentru cei care sunt condamnați definitv pentru fapte de corupție! Am depus alături de colegul meu din PNL, Florin Roman, un proiect de lege care stabilește că indiferent de cine sunt beneficiarii pensiilor – de la parlamentari până la procurori sau primari – nu vor mai primi pensii “speciale” (de serviciu) dacă sunt condamnați pentru corupție. Fără diferențieri! Trebuie echitate în privința acestui tip de poziții publice”.

Vizaţi ar fi cei care sunt condamnaţi pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă.S emnatarii proiectului consideră că cei care beneficiază de astfel de pensii vor fi descurajaţi să mai comită infracţiuni.

Pe de altă parte, proiectul nu a fost primit cu multă bucurie de oamenii de rând.

Sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ