”Pelerinii” politici trag cu săgeți otrăvite!

152

Așa cum era și firesc, PNL și PSD și-au identificat ”dușmanii” politici din această campanie electorală: fiecare, împotriva celuilalt. Discursurile ”pelerinilor” politici se calchiază, evident, pe acest model. Sosită, la sfârșitul săptămânii trecute la Reșița, președintele PNL, Alina Gorghiu, a spus, printre altele, că „astăzi, PSD, cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, manipulează într-un mod perfid. Nu cu manipulare şi dezinformare trebuie să-i hrănim pe români”. Reacţia Alinei Gorghiu vine în urma declaraţiilor lui Victor Ponta „care punea cap la cap creşterea salariilor cu creşterea cheltuielilor pentru Apărare, fostul premier apreciind că impactul bugetar pentru creşterea salariilor în anul 2017, prin legea votată recent în Parlament, este mai mic decît cel pe care îl va avea majorarea bugetului pentru activităţile de apărare.

”Alina Gorghiu le-a reamintit social-democraţilor că au semnat în 2015 un Pact Naţional pe Apărare, în care s-a prevăzut creşterea bugetului pentru acest sector la 2% din PIB, începînd cu anul 2018, pentru 10 ani! ”A fost o decizie asumată pe termen lung, care a pornit de la discuţiile cu partenerii României din NATO, luînd în calcul concluziile summitului NATO din Ţara Galilor din septembrie 2014. Evident, aceste angajamente sînt respectate de Partidul Naţional Liberal. (…) Cred că slăbirea capacităţii de apărare a României este, astăzi, un slogan periculos în gura PSD şi vă asigur că partidul pe care eu îl conduc nu va permite riscuri de securitate la adresa României, într-o etapă complicată la nivel regional, într-o regiune est-europeană cu probleme multiple în ultimii ani. În acest caz, PSD nu este doar populist, ci şi iresponsabil, deoarece renunţarea la alocările bugetare pentru Apărare pune în pericol nu doar securitatea naţională, ci anulează şi orice şansă de redresare a industriei naţionale de securitate, care se bazează tocmai pe participarea la aceste proiecte.”, a mai spus liderul PNL. Mai mult, Gorghiu a insinuat că declarațiile lui Victor Ponta din această perioadă funcţionează ca unele ale unui agent de influenţă pentru Moscova.

Luni a sosit rândul lui Victor Ponta, venit la Reșița pentru o întâlnire electorală, să arunce săgeți spre PNL, Alina Gorghiu, Klaus Iohannis, Dacian Cioloș și guvernul tehnocrat. Într-o sală plină de membri și susținători PSD, fostul președinte social-democrat și fost premier, a spus, referindu-se la cei de mai sus, că fac politică pentru ei, pentru buzunarele lor și pentru grupuri de interese europene, eventual ostile românilor. De mai multe ori, Ponta, l-a numit, ca din greșeală, pe actualul premier Dacian Soros și pe președintele liberal, Alina Gheorghiu-Dej. Dincolo însă de aceste glumițe, Victor Ponta a insistat pe reluarea guvernării social-democrate, în ce privește proiectele bune începute, care vizează salariați și pensionari dar și prezervarea capitalului autohton și salvarea unor companii de stat. De altfel, Victor Ponta a făcut luni dimineață și o vizită la UCM Reșița, pe care PSD promite de mult să o salveze. Ponta a insistat că e român și că românii știu să se autoguverneze, nu să le spună UE, Statele Unite ori alte entități cum să facă treabă la ei acasă. Liderul PSD spune că de câte ori sunt social-democrații la guvernare se poate micșora TVA-ul, se pot mări salariile și pensiile, se pot derula proiecte care să aducă bine în casele românilor iar de câte ori sunt alții la cârmă, dintr-o dată nu se mai poate, nu mai sunt bani.

”Vom avea probleme, a spus Victor Ponta. Au să ne facă dosare, au să spună că suntem vânduți. Eu sunt vândut. Sunt vândut românilor. Ei cui sunt vânduți? Aceasta e întrebarea.”

Ponta a numit PNL – Partidul Antinațional și Antiliberal, confirmând astfel indirect că liberalii sunt ptincipalul obstacol de învins în calea PSD spre o nouă guvernare. Fostul premier va candida pentru o funcție de parlamentar la Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ