8.1 C
Timișoara
duminică 14 aprilie 2024

Peisaj desprins din filme, surprins în vestul țării VIDEO

Din cauza aglomeraţiei, unii turişti au renunţat la Valea Prahovei şi au ales să meargă pe Valea Almăjului. Acolo au putut admira cele două cascade: Bigăr și Cârșa, care au fost umflate de ploile din ultimele zile.

Cascada Bigăr este cel mai vizitat obiectiv turistic din Banatul Montan.

Anual, zeci de mii de turiști, atât din ţară, cât şi din străinătate, ajung pe Valea Almăjului.

Topirea zăpezii a dus şi ea la creşterea debitului râurilor şi a căderilor de apă, astfel că oamenii s-au bucurat de un peisaj spectaculos.

Probabil cea mai cunoscută cascadă din țara noastră, Bigăr a strâns în acest weekend turişti din toate colţurile ţării. Aerul proaspăt, peisajul unic şi plimbările în natură au înlocuit astfel haosul şi aglomeraţia din staţiunile montane.

Turistă: ”Weekend, relaxare, puţin mai departe de Valea Prahovei, m-am relaxat. E foarte frumos, e special. Nu e aglomerat”

Debitul apei a crescut datorită topirii zăpezilor

Cei care cunosc zona spun că este perioada ideală pentru a admira cascada. Debitul apei a crescut datorită topirii zăpezilor.

Turist”Am mai fost cred că acum 5-6 ani în vară şi debitul apei fiind mai mic, nu avea acelaşi şarm ca acum”.

O frumusețe aparte o are în această perioadă și cascada Cârșa aflată la câțiva kilometri în amonte, pe același curs al Minișului.

Cascada Bigăr este cel mai vizitat obiectiv turistic din Banatul Montan. Anual, zeci de mii de turiști, atât din ţară, cât şi din străinătate, ajung pe Valea Almăjului. Aici pot vizita şi alte obiective precum: Cheile Nerei, Lacul Dracului sau Morile de la Rudăria.

Video aici: https://observatornews.ro/social/peisaj-spectaculos-la-cascada-bigar-dupa-topirea-zapezilor-409430.html

Sursa: observatornews.ro

Alte subiecte :

Citește și :