PE SURSE! Chestorul de poliţie Ioan Mirescu, şeful Poliţiei Timiş, ar putea fi numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul de Interne

3136

Numit la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş în urmă cu doi ani, după descinderea procurorilor DNA în sediul instituţiei şi reţinerea comisarului şef Sorin Muntean pentru fapte de corupţie, chestorul Ioan Mirescu se pregăteşte de o nouă avansare.

Surse demne de încredere din zona Ministerului Afacerilor Interne ne-au dezvăluit că, în aceste zile, se discută intens pe tema echipei care va coordona activitatea Poliţiei Române sub mandatul ministrului Carmen Dan, iar unul dintre numele invocate în poziţia de secretar de stat este cel al chestorului Ioan Mirescu.

De altfel, această avansare ar avea un dublu rol. În primul rând, cooptarea în echipa ministerială a unui specialist din Timiş, în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu a fost acuzat că până acum nu a adus niciun timişorean în Guvern, iar, în plan secund, s-ar intenţiona eliberarea discretă a fotoliului de şef al IPJ Timiş pentru mai tânărul comisar de poliţie Dan Constantin Stoicănescu, actual adjunct al inspectorului şef, un apropiat al premierului.

În toată această ecuaţie cazonă, revenirea comisarului şef Florin Bolbos – cercetat de mai mult timp, fără succes, de DNA Timişoara – în funcţia de inspector şef adjunct al IPJ Timiş, nu mai poate constitui nicio surpriză…

LĂSAȚI UN MESAJ